Autobahn_Groene_Offerte_Case

De Groene Offerte

Het primaire doel van de Groene Offerte is om ontwerpers te helpen bij duurzaam ontwerpen en duurzame keuzes aan opdrachtgevers te “verkopen”, met behulp van kennis, tips en contacten. Door de presentatie van interessante cases functioneert de Groene Offerte ook als inspiratiebron voor duurzaam ontwerpen. Het uiteindelijke doel is om de ontwerpsector bewust te maken van de langdurige en effectieve implementatie van duurzaamheid.

 


Meer over deze case

De Groene Offerte

De Groene Offerte  |  Duurzaamheid  |  Website

MixMaxBrasil_Groot_672x950

MixMax Brasil

Campagne

 

MixMax Brasil is een tentoonstelling voor kinderen van 6 tot 13 jaar in het Tropenmuseum Junior.

 

Het campagnebeeld is een samengesteld beeld uit diverse foto’s en materialen, zoals Cordel boekjes (houtsnedes), muurschilderingen en een voetbalshirt. Over dit samengesteld beeld ligt een wit vel papier waar twee slippers – hét nationale schoeisel – en tekst uitgesneden is.

 

Het beeld werkt vervreemdend: kijk ik naar slippers waar een gezicht op geprint is of kijk ik door het papier naar het onderliggend beeld? Dit is precies wat er op de tentoonstelling ook gebeurd: niks is wat het lijkt, mix is wat het is!

MixMaxBrasil_middel_370x487-257x339
MixMaxBrasil_klein_471x487
Autobahn_Campaign_stonecarv

#StoneCarvedTweets

Campagne om het Alfabet in steen te promoten

 

Nog nooit was het communicatieverkeer op de wereld zo uitgebreid als vandaag de dag. Internet en andere technieken zorgen ervoor dat we binnen een paar seconden met iemand aan de andere kant van de aardbol kunnen praten. Als communiceren zo makkelijk is geworden, wat heeft dat dan voor gevolgen voor de inhoud van het bericht?

 

Het project laat zien wat er gebeurt als je moderne Twitter-berichten mixt met een tegenovergestelde manier van communiceren: het hakken van letters uit steen.

 

Lees hier meer over het Alfabet in steen-lettertype of bestel het in onze shop.

Autobahn_Campaign_Stonecarv-220x290
IMG_0760
Autobahn_something_to_decla

Something to Declare?

Campagne voor de Belastingdienst

 

Omdat er met kerstmis veel cadeautjes uit het buitenland worden meegenomen startte de Belastingdienst in samenwerking met Schiphol de campagne Something to Declare? Reizigers op de luchthaven werden erop geattendeerd dat niet alles geïmporteerd mag worden en dat er over veel goederen belasting moet worden betaald. Autobahn creëerde de volgende campagne-items: een houten schildpaddenkist van “The Last 1500.com”, een doos vol koraal van “Limited Treasures”, een kledinghoes met de tekst “Cindy’s Fur Shop Costa Rica” en een koker voor een olifantentand met de naam “Ivory Desires”. Kijk hier voor de reacties van reizigers.

Autobahn_Campaign_Something_to_Declare_02
Autobahn_Campaign_Something_to_Declare_03
Autobahn_Fotodok_Campaign_01

James & Other Apes

Campagne- en expositieontwerp voor FOTODOK

 

Het idee van identiteit staat centraal in James Mollisons campagne/expositie James and Other Apes: lijken apen op mensen, of mensen op apen? De apen van Mollison zijn zowel in het centrum van Utrecht als binnen sociale netwerken zoals MySpace en Facebook te vinden. Dit geeft iedereen de gelegenheid om vrienden te worden met zijn/haar favoriete aap. De grens tussen dier en mens vervaagt bij deze sociale netwerken. 51 apen hebben een eigen poster in de straten van Utrecht gekregen. Op deze poster staan de socialnetworkaccounts van de betreffende apen, zoals Rio’s MySpace- en Arrons Facebook-account.

Fotodok_james mollison & other apes_plakken_digi_22_03_2009_009
_MG_8898
Autobahn_Jazz-a-Palooza

Jazz-a-Palooza

Campagne-items voor hét zomerjazzfestival

 

Jazz-a-Palooza is het zomerfestival van jazzpodium SJU dat elk jaar plaatsvindt in Wijk-C (centrum) van Utrecht. Het festival staat bekend om de heerlijk ontspannen sfeer waarin iedereen onder het genot van een ijskoud drankje in het gras van prachtige jazzmuziek kan genieten.

 

De campagne bestaat onder meer uit verschillende affiches, buttons, z-cards en festivalbanners.

Autobahn_Campaign_Jazzapalooza_02-257x339
Autobahn_Campaign_Jazzapalooza_03-328x339
Stage+_beeld1

Stage+

Maatschappelijke stages in kunst en cultuur

 

De campagne Stage+ richt zich zowel op scholieren die een stage zoeken, als instellingen die een stage aanbieden. Veel middelbare scholieren moeten een maatschappelijk stage lopen, maar weten echter niet dat je dit ook kunt doen in de kunst- en cultuursector. Autobahn bedacht de naam Stage+ omdat een maatschappelijke stage meer inhoudt dan alleen individuele ontwikkeling. Je geeft ook iets terug aan de leefomgeving waar je je in bevindt. De + is de verbindende factor.

 

De campagne bestaat uit een website, affiches, brochures, flyers, z-cards en korte filmpjes die gemaakt zijn door de scholieren.

Stage+_beeld2
Stage+_beeld3
TOP